Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Νερούδα / Neruda από αύριο Πέμπτη 9/2/2017 στον χειμερινό κινηματογράφο ''Αβάνα''.

Από αύριο Πέμπτη 9/2/2017 θα προβάλλεται στον χειμερινό κινηματογράφο ''Αβάνα'' η ταινία:
Νερούδα / Neruda
Βιογραφική, Δράμα / Έγχρ. / 2016 / Διάρκεια: 108'
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραΐν
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούις Νιέκο, Μερσέντες Μοράν.
Η ταινία είναι μια βιογραφία για τον βραβευμένο με Νόμπελ Χιλιανό ποιητή Pablo Neruda.Ο σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραΐν, επιστρέφει με μια ταινία που είναι μια βιογραφία για τον βραβευμένο με Νόμπελ Χιλιανό ποιητή Pablo Neruda.
Ταινία Neruda: Επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Καννών και η υποψηφιότητα της Χιλής για το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί!
Υπόθεση:
1948 και ο Ψυχρός Πόλεμος έχει φτάσει στη Χιλή. Ο Πάμπλο Νερούδα αναγκάζεται να κρυφτεί, καθώς κινδυνεύει με σύλληψη, λόγω των κομμουνιστικών του ιδεών και της κριτικής που κάνει στην κυβέρνηση Γκονζάλες Βιντέλα. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Όσκαρ Πελουσονό αναλαμβάνει να βρει και να συλλάβει τον ποιητή. Ο Νερούδα προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα με την γυναίκα του, τη ζωγράφο Ντέλια Ντελ Καρίλ, αλλά τελικά αναγκάζονται να κρυφτούν. Ο Νερούδα εμπνέεται από τη νέα του ζωή και γράφει την ποιητική συλλογή του «Canto General», ενώ στην Ευρώπη η ιστορία του τον ανάγει σε σύμβολο της ελευθερίας και σε θρύλο της λογοτεχνίας.
Ώρες προβολής:
ΑΒΑΝΑ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 18.00, 20.15 και 22.30
Λεωφ. Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3
Τηλ.: 210 6756546
Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ.-παιδ.-ανέργων € 6,00 & κάθε Τετ. € 6,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου