Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Με τα Μάτια Ανοιχτά / A Peine J' Ouvre les Yeux / As I Open My Eyes από αύριο Πέμπτη 19/1/2017 στον χειμερινό κινηματογράφο ''Αβάνα''.

Από αύριο Πέμπτη 19/1/2017 θα προβάλλονται στον χειμερινό κινηματογράφο ''Αβάνα'' οι ταινίες:
Με τα Μάτια Ανοιχτά / A Peine J' Ouvre les Yeux / As I Open My Eyes και
La la land
Με τα Μάτια Ανοιχτά / A Peine J' Ouvre les Yeux / As I Open My Eyes
Δράμα / Έγχρ. / 2015 / Διάρκεια: 102'
Σκηνοθεσία: Λεϊλά Μπουζίντ
Πρωταγωνιστούν: Μπαγιά Μεντχαφάρ, Γκαλία Μπεναλί, Μοντασάρ Αγιαρί, Αγιμέν Ομρανί, Λασάντ Τζαμουσί
Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού, καθώς και το Europa Cinemas Label. Κατόπιν βρέθηκε στις τρεις φιναλίστ για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ντουμπάι, το Βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ της Καρθαγένα και ήταν η πρόταση της Τυνησίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Υπόθεση:
Καλοκαίρι 2010, Τύνιδα.. Μερικούς μήνες πριν από την «Επανάσταση των Γιασεμιών» η οποία πυροδότησε στην ουσία αυτό που ονομάστηκε «Αραβική Άνοιξη». Η Φαράχ , δεκαοκτώ χρονών παίρνει το απολυτήριό της και η οικογένειά της τη φαντάζεται ήδη να σπουδάζει Ιατρική. Εκείνη όμως δε βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και έχει άλλα όνειρα. Είναι τραγουδίστρια σ’ ένα συγκρότημα με πολιτικό στίχο που μόλις ξεκινά να δίνει συναυλίες. Ενθουσιάζεται, πίνει αλκοόλ και ανακαλύπτει τον έρωτα και την πόλη της τη νύχτα, αντίθετα με τις επιθυμίες της μητέρας της, Χαγιέτ, που γνωρίζει την Τυνησία και τα ταμπού της. Η κατάσταση θα δυσκολέψει όταν το συγκρότημα αποφασίζει να κάνει εμφανίσεις στα καφέ της πρωτεύουσας, όπου η Φαράχ διαλαλεί το ανατρεπτικό μήνυμα του συντρόφου της και αρχηγού του συγκροτήματος , Μπορέν, και μέσα απ’ αυτό το μήνυμα, τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς.
Ώρες προβολής:
ΑΒΑΝΑ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 18.00 και 20.00
Λεωφ. Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3
Τηλ.: 210 6756546
Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ.-παιδ.-ανέργων € 6,00 & κάθε Τετ. € 6,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου