Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η Αλήθεια / Truth αύριο Δευτέρα 13/6/2016 και Τρίτη 14/6/2016 στον θερινό κινηματογράφο ''Αβάνα''.

Από αύριο Δευτέρα 13/6/2016 και Τρίτη 14/6/2016 θα προβάλλονται στον θερινό κινηματογράφο ''Αβάνα'' οι ταινίες:
Η Αλήθεια / Truth Ώρα προβολής: 20.50 και
Με Απόκρυψη / El Desconocido / Retribution
Ώρα προβολής: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 23.00
Η Αλήθεια / Truth
Κοινωνική ταινία / Έγχρ. / 2015 / Διάρκεια: 121'
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Βάντερμπιλτ
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ελίζαμπεθ Μος, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Μπρους Γκρίνγουντ.
Σαράντα χρόνια μετά την ταινία «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου», ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ενσαρκώνει έναν βραβευμένο παρουσιαστή ειδήσεων του δικτύου CBS, τον Νταν Ράδερ, στη ταινία: «Η Αλήθεια» (Truth).
Υπόθεση:
Πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2004 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο βραβευμένος παρουσιαστής ειδήσεων του δικτύου CBS, Νταν Ράδερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) και η Μέρι Μέιπς (Κέιτ Μπλάνσετ), βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, δημοσιογράφος αλλά και παραγωγός της εκπομπής «60 Minutes», φέρνουν στο φως ένα σκάνδαλο που τάραξε την ηρεμία του Λευκού Οίκου.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση «Rathergate», που αποκάλυπτε την προσπάθεια του Τζορτζ Μπους, πρόεδρου των ΗΠΑ, να αποφύγει τη στρατολόγηση από την Εθνική Φρουρά για ένα έτος κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η εκπομπή ''60 Minutes'' υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Μπους χρησιμοποίησε οικογενειακές γνωριμίες αλλά και πολιτική δύναμη για να μη στρατολογηθεί στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η αποκάλυψη αυτή έμελλε να στοιχίσει στον Νταν Ράδερ και τη Μαίρη Μέιπς την καριέρα τους και να επισύρει την απόλυσή τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα που είχαν στη διάθεσή τους ως αποδεικτικά στοιχεία κατά του προέδρου Μπους δεν ήταν γνήσια.
Τη μελανή αυτή στιγμή στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης, που κόστισε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News την αξιοπιστία του, μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ο Τζέιμς Βάντερμπιλτ, πραγματοποιώντας έτσι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, με την ταινία: «Η Αλήθεια».
Ώρες προβολής:
ΑΒΑΝΑ (ΘΕΡΙΝΟΣ) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 20.50
Λεωφ. Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3
Τηλ.: 210 6756546
Εισιτήρια: € 8,00, φοιτ.-παιδ.-ανέργων € 6,00 & κάθε Τετ. € 6,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου